Cambridge Audio Sonata NP30

Dodano: 11.09.2011

Zaradi zahtev po kompaktnih sistemih, so pri Cambridge Audiu izdali posebno linijo avdio sistemov z nazivom Sonata. V tem razredu lahko najdemo izjemen stereo ojačevalnik z 2x 40W izhodne moči pri 8 Ohmih, vgrajenim radiskim sprejemnikom in iPod dock-om Sonata AR30 (za ljudi z željo po poslušanju radijsih postaj v tehniki digitalnega oddajanja DR30), CD predvajalnik z nazivom CD30, DVD predvajanik DV30. Njihova zadnja stvaritev - mrežni avdio predvajalnik pa nosi naziv Sonata NP30.

To napravo lahko najhitreje opišemo kot izdelek, ki omogoča brezžično oz. žično povezavo z domačim omrežjem in posledično predvajanje avdio datotek shranjenih na PC-ju, Macu oz. neposredno na router priklopljenih diskih, predvajanje avdio zapisov v studijski kvaliteti .wav in .flac.

Sonata NP30 podpira pretočne avdio storitve med njimi najbolj poznana BBC-jev iPlayer in Live365.com, poslušanje internetnih radijskih postav, podcat-ov, ki jih po željah lahko filtriramo po vrsti, državah, jeziku oz. kvaliteti. Z uporabo aplikacije za Apple izdelke UuVol, pa lahko napravo uporavljate kar na daljavo s svojo priljubljeno mobilno napravo. Aplikacija za lastnike mobilnih naprav z Android OS je v razvoju in se jo pričakuje v kratkem. Mrežni predvajalnik podpira vse omrežne standarde vključno s standardom IEEE 802.11 n.

VidaBox: Enostavna in inovativna rešitev za vaš življenski slog

Dodano: 03.03.2011

VidaBox je najboljša rešitev za vas, ne glede na to ali imate vsakdanjo dnevno sobo, ali pa potrebujete multiroom sistem oz. avdio-video integracijo. VidaBox vam omogoča shranjevanje vaših filmov, katere si lahko ogledate ob katerem koli času. Omogoča vam tudi poslušanje glasbe kjerkoli v hiši in nadvse preprost nadzor nad filmi, glasbo, lučmi, termostati ipd.

VidaBox vam ponuja večje število sistemov in rešitev in vsaka izmed njih je narejena po meri za vas, tako da vam ne bo potrebno plačati za dodatne nepotrebne funkcije.

Revolucionarna miniaturna oblika zvočnikov

Dodano: 08.12.2010

Do sedaj smo lahko izbirali zgolj vrhunski zvok iz relativno velikih zvočnikov ali elegantne sisteme mini zvočnikov z nekoliko bolj umetnim zvokom, zaradi česar pa nam ob poslušanju glasbe nikoli ne zaigra srce.

Z Minxom se je vse to spremenilo in njegova nova, revolucionarna oblika omogoča, da lahko prvič zares občutite resnično kakovost in uglajenost hi-fi zvočnikov pretresljivo majhnih dimenzij. Z Minxom glasba, filmi, šport in televizijske oddaje oživijo na način, ki ga ni bil do sedaj sposoben še noben miniaturni zvočnik.

Ultra tanki zvočniki KEF

Dodano: 29.11.2010

Napredna tehnologija ponuja vse boljšo sliko in zvok, s čimer naša dnevna soba z vsakim dnem bolj postaja podobna kino dvorani. Ob nakupu popolnega televizorja ne smemo pozabiti še na popolnost zvoka. Tega nam v elegantni preobleki ponujajo zvočniki KEF serije T. Serija zvočnikov KEF T poleg kvalitetnega zvoka ponuja tudi elegantno tanko obliko, ki se ujema s tankim televizorjem. Sinergija obeh elementov tvori popoln domači kino.

35mm zvočniki uporabljajo posebne, ultra tanke »bass-driverje«. Namestitev zvočnikov je povsem prepuščena domiselnosti kupca; lahko jih namestimo na steno ali pa jih pustimo na stojalih.

Hi-End Show

Dodano: 02.06.2009

Od 28. do 30. maja 2009 je v Digitaliji potekal Hi-End Show. Možno je bilo slišati dva vrhunska HI-FI sistema.
Prvi sistem je sestavljal vrhunske KEF REFERENCE 2005 zvočnike, Cambridge Audio 840c v2 CD predvajalnik, ARTS AURIS analogni gramofon slovenskega proizvajalca Mirka Smoliča, ki ima pogon na 4 motorje, 2 jermena in je ročno delo.
Vsak njegov ročno izdelan gramofon je unikatno delo. Gre za slovenski analogni gramofon, pri nas ga imajo zelo redki srečni audiofili. Vzdušje je bilo zelo prijetno in domače. Udeleženci so lahko poklepetali v sproščenem vzdušju prijetne glasbe, kozarčku penine in sladkih jagod.