Novice

KEF LS50 prejel EISA nagrado

Navedba EISA se glasi: KEF LS50  Evropski zvočnik 2012-2013

Uradno je bilo razglašeno, da je zvočnik LS50 podjetja KEF, mini monitor, ki je bil vodilni izdelek ob 50. obletnici podjetja, na podelitvi nagrad EISA 2012-2013 prejel prestižno nagrado Evropski zvočnik leta.

»Običajnim gledalcem se bo S50 zdel kot minimalističen, enosistemski zvočnik, v resnici pa je veliko bolj prefinjen. Ta enojni zvočnik je eden izmed najbolj znanih dvosistemskih enot Uni-Q proizvajalca KEF z visokotonskim zvočnikom, ki je vgrajen v zvočno središče mid-basa. Zadnja različica, ki je rožnato zlate barve, ima stožec, ki je narejen iz posebne magnezijeve/aluminijeve zlitine in ima daljši 'met' za boljše predvajanje nizkih tonov. Omarica ni le lepo zaključena, temveč ima trdno ohišje s plastjo za omejitev dušenja med stenami, notranje ojačanje in prednjo pregradno steno. Kot obljubljeno, LS50 predvaja mogočen zvok z resničnim upodabljanjem, ki presega njegovo majhno velikost. Zaprite oči in verjeli boste, da poslušate veliko večji zvočnik.«

EISA je kratica za »European Imaging and Sound Association« (Evropsko združenje za sliko in zvok) in letno podeljuje nagrade že več kot 30 let. EISA je edinstveno združenje 50 posebnih revij, povezanih z zvokom, domačim kinom, avto-elektroniko, fotografijo in videom iz 20 evropskih držav.

Nagrade bodo predstavljene med uradnim dogodkom, ki se ga bodo udeležili uredniki podružničnih revij EISA in kamor bodo uradno povabljeni visoki predstavniki vseh nagrajenih podjetij. Hkrati bo potekal IFA v Berlinu in na podelitvi nagrad bo vsak uradni predstavnik zmagovalnega podjetja prejel pokal in certifikat o nagradi.