Novice

Tivoli Audio - Model One

21.12.2020

Tivoli Audio je ameriško podjetje, ki je znano po proizvodnji linije namiznih radijskih sprejemnikov in sorodnih avdio izdelkov. Leta 2000 ga je ustanovil Tom DeVesto v sodelovanju s Henryjem Klossom, ki je opazil da na trgu primanjkuje dobro zvenečih in kakovostnih AM / FM radijskih sprejemnikov po dostopni ceni.

Prvi izdelek podjetja je Model One, ki je enostaven za uporabo in najbolje zveneča naprava na področju namiznih radijskih sprejemnikov s poudarkom na sprejemanju FM postaj v urbanih okoljih, obenem pa "lovi" tudi oddaljene radijske postaje. S prefinjeno kombinacijo komponent je inovativni sprejemnik FM dosegel vrhunske rezultate. Pred tem ni bilo FM sprejemnika, ki bi lahko izbral radijske postaje v prenatrpanih valovih čisto in brez motenj.

 

Tehnologija

Izpopolnjen je bil čisto vsak vidik Modela One: Visoka tehnologija 3-palčnega gonilnika s težkim magnetom z dolgim metom prilagaja izhod zvočnika v korakih po pol oktave. Tako dobimo dobro uravnotežen zvok. Sprejem, ki temelji na tehnologiji mobilnega telefona, ima številčnico, ki se premika v zelo majhnih korakih, tako da lahko izjemno dobro prime postaje. Pri uglaševanju se uporablja GaAs MES-FET tehnologija. Če želite natančno nastaviti postajo, vam pri tem pomaga lučka za nastavitev. Konstanstno topel, bogat zvok pa zagotavljata frekvenčno vezje za konture in prilagojeno izenačevanje. Na zadnji strani je nekaj povezav, ki omogočajo dodatno prilagodljivost pri uporabi namiznega radia - vtičnica za slušalke in pomožni vhod, ki sta idealna za povezavo CD-predvajalnika, MP3-predvajalnika ali druge naprave. Zraven pa je tudi izhod za uporabo namiznega radia kot sprejemnika za vaš HiFi sistem. Posodobljeni modeli imajo tudi boljše napajalnike, ki zmanjšujejo motnje in so v biorazgradljivi okolju prijazni embalaži.

Oblika

Tivoli Model One nas povezuje s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Ročno izdelana lesena omara za pohištvo ne daje modelu One lepega videza, temveč zagotavlja zvočno inertno ohišje za kakovosten zvok. Izbirate lahko med številnimi zaključki, ki ustrezajo vašemu individualnemu slogu.

Novi izdelki

Od leta 2015 se je Tivoli Audio usmeril v blagovno znamko življenjskega sloga. Razvili so nove izdelke, ideje, priložnosti in pobudo za povezovanje blagovne znamke z gostinstvom, ki so privedli do globalnih partnerstev z Ritz Carlton, Marriott Hotels in Ace Hotels, ki uporabljajo izdelke Tivoli Audio za izboljšanje bivanja gostov. Leta 2016 je Tivoli Audio predstavil brezžično zbirko ART, v katero je vključil najnovejše avdio tehnologije in glasbene funkcije, kot sta pretakanje wi-fi in Spotify Connect. Kljub temu so pa ostali zvesti klasičnemu luksuznemu dizajnu in kakovostni izdelavi. Podjetje prav tako nadaljuje s sklepanjem edinstvenih partnerstev, kot je model z omejeno izdajo 2018 z globalno modno blagovno znamko Supreme.

Po modelu One je v naslednjih letih prišlo do številnih novih izdaj, kot so PAL (prenosni avdio laboratorij), model Three (budilka), ART music system, One digital in Revive. V preteklih letih so v ponudbi izdelkov DAB +  Prenosni PAL + in PAL + BT prejeli nagrade in pozitivne ocene za najboljši prenosni radio ter najbolje preizkušeni pri Lyd & Bilde.

Svet že skoraj 100 let posluša radio, ki je neločljiv del časa doma, v službi in na poti. Zraven pa nas razsvetljuje, razveseljuje in se je izkazal kot trajen medij. Tivoli Audio je postala svetovna luksuzna znamka in si je pridobila prepoznavnost v svetu zvoka in oblikovanja. Resnična zasnova Henryja Klossa - klasična oblika, preprosto upravljanje in vrhunski zvok so postali eden najbolj prodajanih avdio izdelkov na svetu doslej. 

 

Oglejte si ponudbo izdelkov Tivoli Audio v naši spletni trgovini Digitalija-shop.si

Galerija