Blog

Soundbar zvočniki


Soundbar je vrsta zvočnika, ki predvaja zvok iz podolgovatega ohišja. So mnogo širiši kot so visoki, predvsem zaradi akustičnih razlogov, vendar tudi zato, da se jih lahko namesti pod ali nad televizijo, monitorje ali druge vrste ekranov. V ohišju Soundbar-a je več zvočnikov, ki ustvarijo surrond sound oz. stereo predvajanje.

Soundbar zvočniki so lahko aktivni ali pasivni. Pri Soundbar pasivnem zvočniku, je potreben ojačevalnik, kar izboljša kvaliteto zvoka, zraven pa lahko še dodajamo zvočnike za popolen surround zvok. Aktvini zvočniki imajo ponavadi dodan še nizkotonec, so enostavnejši za priklop in pripravljeni na takojšno uporabo. 

SPLETNA TRGOVINA DIGITALIJA-SHOP.SI

V naši ponudbi lahko najdete Soundbar zvočnike dveh proizvajalcev Cambridge Audio in Monitor Audio.

Cambridge ima na voljo le en soundbar zvočnik (TVB2) in je aktiven, v paru z nizkotoncem, s katerim se poveže prek bluetootha. Preprostega, elegantnega videza, enostaven za uporabo, vendar brez izgube kvalitete zvoka, odlično napolni prostor z glasbo, ne glede na velikost. 

Monitor Audio pa ima na voljo 2 vrsti soundbar zvočnika, pasivni in aktivni soundbar. Trije modeli so pasivni, razlikujejo se po velikosti, aktiven soundbar je le en, za razliko od Cambridge-a ni v paru z nizkotoncem, vendar je na voljo kot dodatek, poveže se lahko preko kabla, ali brez žično vendar je za to potreben vmesnik. Bogat zvok, za resnično doživetje filmov, seriji, radia ali iger. 

 

Galerija