Blog

Cambridge Audio Edge NQ

Pri reviji What Hi-Fi? so se odločili za test mrežnega predvajalnika Cambridge Audio Edge NQ. NQ ni samo mrežni predvajalnik ampak je tudi predojačevalnik, opremljen za predvajanje glasbe iz vsakega kotička vašega doma, s pomočjo Google Chromecast, Spotify Connect, Apple Airplay, Bluetooth aptX HD, internetnega radia in univerzalnega Plug in Play playback. Edge serija je bila narejena ob praznovanju 50. obletnice prvega izdelka, poimenova po ustanovitelju podjetja Profesorju Gordon Edge-u. Pri Cambridge Audio pravijo, da je to njihov najbolj tehnološko napreden izdelek do sedaj. 

Začeli so iz nič, s preprostim kosom papirja in svinčnikom. Skrajšali so signalno pot in odstranili vse časovne ovire in rezulat je čist in kompakten zvok. Na novo so oblikovali tudi obliko in dizajn ohišja, ki je na koncu izpadel zelo klasično moderno in daje vtis, da se ga ne bomo naveličali še kar nekaj časa. 

Oblikovan po enaki metodi kot Edge NQ, ima Edge W močnostni ojačevalnik samo 14 komponent na svoji signalni poti - tipično bi pričakovali 2x, 3x več komponent. NQ so večino časa testirali z Aesthetix Atlas power, vendar so ga preizkusili tudi v kombinaciji z Edge W. To, da odlično zveni v paru z obema, je še en dokaz, kako vsestranski je NQ, vendar bolje zveni s svojim serijskim partnerjem, kar je tudi za pričakovati, glede na to da sta bila narejena drug za drugega. 

Izpopolnjen je beseda, ki so jo uporabili pri reviji What Hi-Fi?, ko so opisovali Edge NQ predojačevalnik in mrežni predvajalnik. Zveni enako dobro kot samostojen predojačevalnik, s ceno 1400€, kot samostojna DAC in predvajanlik, oba 'težka' še 1000€ vsak in vse to je združeno v prekrasno aluminijasto enoto. 

Več o testu Edge NQ najdete na tej povezavi >>

 

Galerija

An Introduction to the Edge Series | Cambridge Audio