Novice

ALVA TT (CA) - Gramofon

 

Cambridge Avdio prihaja iz centra Londona, iz soseščine najbolj kreativnih in zanimivih razvijalcev v glasbeni industriji, njihovi izdelki so zasnovani in oblikovani v lastni hiši. Razvojna ekipa so izven dela, glasbeniki, mojstri za ozvočenje in predvsem ljubitelji glasbe. Sestaviti skupaj sistem ki bo predvajal glasbo iz brazd vaših plošč, je lahko te dni frustrirajoča in ultimativno draga izkušnja.

Kakorkoli, zavedali so se da se preko vinila lahko doseže resnično glasbeno zadovoljstvo. Pri oblikovanju ALVE TT so bile v ospredju njihove lastne izkušnje. Vprašanje ali bi lahko proizvedli visoko kvaliteten gramofon, ki bi imel vse komponente , ki jih potrebuje ljubitelj vinilk, pripravljen za takojšnje predvajanje – out of a box.

Brezžično se zdi dobra ideja in moderen pristop, Bluetooth APTX HD je bil za uresničitev, dovolj visoko kvaliteten. Končni rezultat je na kratko, prevzemajoč, priročen, kvaliteten in eleganten kos v osupljivem paketu. Pri Cambridgeu so se zavedali, da najti pravo opremo za predvajanje vaših zbirk plošč ni tako preprosto kot samo izbrati gramofon. Kako izbrati odjemno dozo ki bo ustrezala vaši ročici? Ali razmisliti o pravi fono stopnji? Še bolj pomembno, kako vedeti, da bo šlo vse skupaj uspešno skupaj? ALVA TT je kombinacija obojega, priročnosti in kvalitete zvoka v eni sami napravi. Edina stvar ki bi vas morala skrbeti  je, kateri album prej zavrteti.

Ohišje gramofona


Je iz čvrstega, dampiranega materijala, ki preprečuje neželjene vibracije. Z debelo gornjo aluminijsko ploščo, oblikovan da dopolnjuje najvišjo serijo EDGE.

Gramofonska ročica


Uporabljena za ALVO TT, je klasično oblikovana Rega RB300, ki se v 40 letih ni resno spremenila. Zakaj? Ker se ji nikoli ni bilo treba. Je iz enega kosa, ki preprečuje vibracije, katerih posledica so izgube glasbenih detajlov in omogoča najboljšo možno podlago za pred instalirano ALVA MC glavo.

Motor in krožnik


Direktno gnani motor srednjega navora zagotavlja odlično stabilnost hitrosti med predvajanjem in je dopolnjen s krožnikom, ki je hkrati čvrst in težak. Narejen je iz visoko tehnološkega termoplast materijala imenovanega Polioksimetilen POM, ki se uporablja za izdelavo preciznih delov z zahtevami po visoki trdnosti in odlični dimenzijski stabilnosti.

Phono stopnja


Gramofoni potrebujejo tudi posebno izbran kos avdio opreme imenovano phono stopnja, katere naloga je ojačati signal iz odjemne doze na nivo katerega ojačevalnik lahko predvaja. Phono stopnja bo signalu dodala tudi RIAA ekvalizacijo. Recording Industry Association of America. Omenjena ekvalizacija je oblika poudarka pri snemanju in poudarka pri predvajanju. Posnetek je narejen z redukcijo nizkih tonov in poudarkom visokih tonov in potem obratno pri predvajanju.

Odjemna doza ALVA MC HO


Obstojata dva glavna tipa odjemnih doz za predvajanje vinilniih plošč. Moving magnet  in Moving coil. Oba tipa doz generirata signal s sledenjem igle in ga prenašata preko nosilca igle z uporabo magnetov in tuljav. Moving magnet doza ima magnet na koncu nosilca igle, ki se giblje okrog tuljave v ohišju doze, pri moving coil dozi je ravno obratno, kjer se tuljava giblje okrog magneta v ohišju doze. MM odjemna doza ima višji izhodni signal in lažje zamenljivo iglo, ne premore pa zvočnih nians in detajlov MC sorodnice. Pri Cambridge avdiu so za ALVA TT oblikovali visoko izhodno varianto MC odjemne doze, z vsemi  prednostmi MC doze, vendar z višjim signalom zaradi visoko kvalitetnega magneta. ALVA MC doza ima življenjsko dobo približno 1.000 predvajalnih ur, tako da ko pride čas za zamenjavo, lahko izberete zelo priporočeno novo ALVA MC dozo ali izbrano MM glavo, kar omogoča vgrajena univerzalna fono stopnja.

Bluetooth APTX HD


Bluetooth je lahko grda beseda v avdio krogih po zaslugi visokih nivojev kompresije starejših verzij. Bluetooth APTX HD deluje pri 24bit/48kHz, pomembnih frekvencah, na meji  limita človeškega sluha, ki so ujete z neverjetno natančnostjo in odpremljene do vaših sprejemnih naprav.

Ob predvidevanju da tudi sprejemne naprave podpirajo APTX HD, boste slišali vse karakteristike vsebujoče topline iz vaših zbirk plošč. Če niste na tekočem z APTX HD, ALVA TT podpira tudi SBC Bluetooth kodeke(nizko pasovni kodeki  subband codec)

Večja izbira postavitve


Gramofoni so načeloma mehanične predvajalne naprave in delujejo najbolje nameščene stran od virov vibracij. Bluetooth omogoča prosto izbiro postavitve vašega gramofona, ne samo tam kjer deluje najbolje,temveč tam kjer tudi izgleda najbolje, oziroma pride najbolj do izraza.

Galerija

Predstavljamo Alva TT Gramofon | Cambridge Audio