Novice

KEF Q serija

20.1.2021

Užitek zvočne popolnosti!

Eden od užitkov v življenju je izkusiti intenzivnost izjemne posnete predstave v svojem prostoru. KEF zvočniki serije Q vam prinašajo to zadovoljstvo v naravnem, natančnem zvoku visoke ločljivosti.
Večkrat nagrajena serija zvočnikov KEF Q, prvič predstavljena leta 1991, že dolgo navdušuje ljubitelje glasbe in avdiofile z izjemno kakovostjo zvoka in inovativnim dizajnom. Zvočniki serije KEF Q, ki je zdaj v svoji osmi ponovitvi, prinaša zvok visoke ločljivosti z večjo globino in večjo jasnostjo.


SPLETNA TRGOVINA DIGITALIJA-SHOP.SI

Oblika zvočnikov KEF Q serije

Zvočniki so odeti v lepo obdelano ohišje in vgrajene zvočniške enote. Pokrovi prednje stene so po novem opcijska izbir. Serija zvočnikov KEF Q je na voljo v dveh barvnih shemah - saten črni ali saten belo -, ki sta gladki na otip, a izgledata, kot da imajo grobo, zrnato mat površino. Gonilniki Uni-Q, imajo modeli dva različna pristopa - satenasto črni zvočniki so enobarvni s črnimi gonilniki in ABR-ji, medtem ko imajo satensko bele različice srebrne gonilnike in ABR-je, ovite v črno gumo. Barvna shema, ki deluje skoraj z vsakim pohištvom. 

Moč

Vzemite svoj najljubši demo disk. Nekaj z občutljivim, uravnoteženim in orkestriranim kaosom, kjer lahko slišite vse drobne detajle v slišni norosti. Vsi imamo svoje najljubše demo. In bolj ko jih poznamo, bolj vemo, kdaj se slišijo pravilno. Manjši zvočniki se ponavadi zgostijo in utrudijo, medtem ko izpopolnjeni zvočniki razkrivajo in prebudijo.

Serija zvočnikov KEF Q dobavlja na vse prave načine. Zvočni učinki in glasba se potapljajo in dirkajo po sobi. Dialoške in vokalne skladbe so jasne. Nizke frekvence, srednje frekvence, visoke, vse je na tak način, da zvočniki izginejo. Slišimo lahko le svet, ki ga ustvarjajo filmski ustvarjalci za nas. Tako dobro je!

Tehnologija

Zvok Uni-Q "sedi kjer koli".

Uni-QSrce vsakega zvočnika KEF je tisto, kar imenujejo "Uni-Q Driver Array", s čimer približa akustični ideal enega točkovnega vira kot kdaj koli prej. Rezultat, ki ga okrepi KEF-ov mandarinski valovod nad visokotoncem, je natančnejši tridimenzionalni zvok, ki se enakomerno razprši po sobi. Serija Q vsebuje tri samostoječe zvočnike, en centralni zvočnik, dva bookshelf zvočnika in en modul, ki podpira Dolby Atmos.

 

 

Poteg visokotonca

Z dodatkom dušene visokotlačne polnilne cevi, ki zagotavlja nežen zaključek zvoka, ki se oddaja s hrbtne strani visokotonskega zvočnika, se zmogljivost nižjih visokih tonov bistveno izboljša, novi induktor z nizkim popačenjem na križancu pa zagotavlja čistejše nizke tone.

Beseda o bobnih in basu

Serija zvočnikov KEF Q z lahkoto reproducira odtenke basovskih instrumentov. Z večjim prostorom valja in novim vzmetenjem gonilniki KEF proizvajajo čistejše nizke tone pri velikih glasnostih.

Nova struktura stožca izboljšuje jasnost srednjih tonov, izboljšani pomožni nizkotonski radiator (ABR) z novim prostorskim in zadnjim vzmetenjem pa izboljšuje kakovost nizkih tonov.

 

 

Zasnova sistema

Namestitev gonilnika Uni-Q v lastno zaprto omarico zmanjša obremenitev stožca ter poveča jasnost in podrobnosti, medtem ko daje čistejše nizke tone. Jasnost srednjega razreda izboljšajo izboljšave gonilnikov, ki pomenijo, da je enosmerni blokirni kondenzator odstranjen iz križancev, kar omogoča bolj naravno odvijanje med vozniki.

Serija zvočnikov KEF Q je v zadnjih osmih generacijah napredovala daleč in se z vsako inovacijo in ponovitvijo dopolnila. Velik del tega razvoja izhaja iz navade KEF-a, da razvije vrhunske funkcije opreme.

Preverite zvočnike KEF Q serije v naši ponudbi.

 

Nekaj ocen zvočnikov KEF Q serije:

Soundstage HI-FI KEF Q Series >>> več informacij

Audioholics Kef Q 2017 Loudspeaker preview >>> več informacij

HIGH-DEF DIGEST KEF Launches New 2017 Q Series Speaker Lineup >>> več informacij

What Hi-Fi, 18.5.2017 New KEF Q Series speakers aim to be better than ever >>> več informacij

Oznake: Zvočniki, KEF, KEF Q Serija, Kompaktni (bookshelf zvočniki), Samostoječi zvočniki